top of page

B i o g r a f i e

In 1976 is Hélène na haar opleiding tot lerares beeldende vorming aan de Rietveld Academie in Amsterdam afgestudeerd. In haar vroege leven heeft ze les gegeven op diverse schooltypes in Amsterdam. Ze werkte onder andere op verschillende basisscholen en op de pedagogische academie.

 

Om zich verder in de beeldende kunst te ontwikkelen, heeft ze zich in 1985 op de Vrije Academie in Den Haag ingeschreven, waar ze in 1988 afstudeerde.


Sinds 1992 werkt ze met veel plezier in haar atelier in de Des Presstraat in Amsterdam. Ze maakt ruimtelijk werk in allerlei maten en laat zich inspireren door mens en natuur. Aangezien de natuur de grootse vormgever is waar ze zich door laat inspireren is haar werk door iedereen op zijn eigen wijze te bekijken. 

 

Het werk wordt uitgevoerd in verschillende materialen zoals gietsteen hout, gips en brons. Het voordeel van gietsteen  is dat de beelden altijd buiten kunnen staan.


Vanaf 1988 tot heden heeft ze veel geëxposeerd in diverse parken, buitenplaatsen en galeries.

 

Bovendien heeft ze veel in opdracht gewerkt. Onder meer voor het Geologisch museum in Artis, waar ze bijna 16 jaar aan verbonden is geweest. Hier heeft ze projecten met kinderen gedaan en diverse tentoonstellingen ingericht. Ook heeft ze objecten uit de geologische tijden gemaakt, zoals bijvoorbeeld dinosaurus-onderdelen en lesmaterialen ontwikkeld.

bottom of page