top of page
  • Rode Draak

12 februari 2024

Het begon wat rommelig deze avond, 3 tafels of toch 4 tafels? Het werden 3 volle tafels.

Nadat vorige keer Tara aansloot, was het nu Joy C die ook mee gaat spelen in de competitie. Leuk, van harte welkom en veel succes!


De Windentafel is de plaats van een spannende tweestrijd tussen Christine en Ton. Christine dacht fijn de 4 punten te kunnen binnen halen. Na de tweede ronde stond zij op +120 en was Ton laatste met -73. De Mahjongwind is echter onbetrouwbaar, die draaide ten gunste van Ton en hij werd toch de winnaar. Marion kreeg ook een punt en Tara geen.


Aan de Drakentafel was het ingewikkeld, het scoreblaadje laat heel veel krassen en doorhalingen zien... Anita was de koningin van de selfpicks, 3 maar liefst, haar leidende positie is dan ook geen ogenblik in gevaar geweest. Joy B en Marga gingen de strijd aan om de andere punten, uiteindelijk ging Marga met 2 punten naar huis. Voor Joy C was dit haar eerste wedstijd, gelukkig komen er nog veel zodat de punten heus wel zullen komen.


Aan de Bloementafel was Rik heer en meester. Ilse, Margreet en Chris probeerden van alles om hem van de winst af te houden, helaas voor hen, dit mislukte. Chris deed een dappere poging en leek in ieder geval tweede te worden. Ilse had daar toch andere ideeën over en won in de laatste ronde nog 3 spellen. De twee punten waren voor haar.


De ranglijst heeft tot nu toe Ton aan kop, hij heeft als enige 12 punten. Daarna komen ex aequo Anita, Ilse en Rik met 8 punten maar met resp 450, 300 en 88 Mahjongpunten.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 april 2024

Deze avond waren er geen plaaggeesten aanwezig. Voor iedereen gold dus : May the Wong be with you. Aan de Windentafel was de Wong wel heel exclusief aanwezig voor Ilse. Joy, Margreet en Tara moesten h

25 maart 2024

Het was een onrustige competitieavond.... er was niet alleen Wong aanwezig maar er waarde een boosaardige Gui ( geest ) rond. Die Gui ging van de ene tafel naar de andere en zorgde overal voor een va

bottom of page