top of page

Trofee

 

Voor de winnaar van de clubcompetitie.

_DSC5007 clip.jpg

Felbegeerd

Een zichzelf respecterend Genootschap heeft natúúrlijk een volwaardige clubcompetitie met een bijbehorende prijs. De winnaar van onze jaarlijkse clubcompetitie mag zich een jaar lang de trotse Bewaarder van de Wisseltrofee noemen. Zijn of haar naam wordt vereeuwigd op de achterzijde van de trofee. 

Ontwerp

Voor het Genootschap was het belangrijk een bijzondere en vooral unieke wisseltrofee beschikbaar te hebben voor de winnaars van de clubcompetitie.

 

Daarbij wilden we graag samenwerken met lokale kunstenaars. Al snel kwamen we uit bij de van oorsprong Duitse kunstenares Catarina Lissner, die sinds 2014 in Almere-Haven woont. Zij wist onze wensen ten aanzien van uniciteit en esthetiek te vertalen naar een prachtig ontwerp. Cathi heeft de edele Oostenwind, vaak gebruikt als het kenmerkende symbool van het Mahjongspel  als uitgangspunt genomen en deze in een prachtige robuuste vormgeving van gepatineerd steengoed uitgevoerd. Het geheel is gemonteerd op een sokkel van Douglas hout.

Plaatselijke leerbewerker en tevens circulair kunstenaar Jim van der Wardt verzorgde de originele en eveneens gepatineerde lederen naamplaatjes op voor- en achterzijde. 

 

bottom of page