top of page
  • Rode Draak

18 december 2023

Het eindspel!

De laatste speelavond van 2023, wie o wie gaat er met de trofee vandoor. We kregen eerst uitleg van Anita over de aangepaste regels voor deze avond.


Om het nog even extra spannend te maken speelden we 2 rondes. Na de eerste loting werd een uur gepeeld, daarna werd opnieuw geloot en werd er nog een uur gemahjongd. Op deze manier konden er 8 punten verdiend worden. Hiermee lag de strijd aan de top nog open... in theorie dan. De praktijk bleek anders, Rik behaalde ook werkelijk die 8 punten, Marion en Ilse wonnen beiden 6 punten, daarna Christine met 5, Arjon en Anita met 4, Joy met 3, Ton met 2, Margreet met 1 1/2 en Lisa met 1/2. Chris was hekkensluiter met geen één gewonnen spel.


Tussendoor en na afloop was er een tafel met allerlei heerlijkheden variërend van quiche, fudge, chocola, cake, toastjes met lekkers...kortom smullen maar. Natuurlijk ontbrak de drank niet, 2 soorten whisky, wijn en natuurlijk frisdrank.

Hierna kwam de officiële uitslag en prijsuitreiking......wie o wie????


Rik werd de glorieuze winnaar en daarmee kampioen van 2023, hij had in totaal 62 punten. Ruim voor Anita die 54 punten scoorde en Joy die de derde plaats veroverde met 40 punten. Daarmee bleef de top 3 ongewijzigd, van harte gefeliciteerd.

Het peleton eindigde in de volgorde Chris 38, Ton 36, Marion 34, Ilse 28, Arjon 26, Christine 251/2, Margreet 221/2, Marga 10 en Loes 71/5. Loes kreeg ook de prijs voor de hoogste hand in 2023.


Rik speelde het hele jaar constant erg sterk en zeker de laatste tijd onverslaanbaar. Super gedaan Rik terecht gewonnen.


Het was een geslaagde jaarafsluiting, er werd veel gelachen, serieus gespeeld en heerlijk gesmuld


van al het lekkers. Nu is er even een pauze, in 2024 wordt de jacht op de trofee weer ingezet.





















0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page