top of page
  • Rode Draak

29 januari 2024

De tweede competitieavond van 2024. Dit is de avond dat Tara aansloot en mee ging spelen om de punten, welkom Tara!


De start voor Tara was aan de Bloementafel. Ze had geduchte tegenspelers Joy, Rik en Marga die vorige keer de verpletterende score van 537 had. Joy maakte vanaf het eerste spel duidelijk hoe de kaarten , of de stenen, geschud waren. Tot en met de tweede ronde was zij de enige die in de plus stond, de anderen hadden het nakijken. Pas toen bedacht Rik dat hij het niet zo kon laten en ging hij proberen de schade te beperken. Het leverde hem toch nog de tweede plaats op. Tara haalde verdienstelijk haar eerste punt.


De Windentafel was erg onrustig. Of dit door de punten kwam of dat er een storm dreigt, is niet duidelijk. Wel gaf de score een wisselend beeld gedurende de avond. Christine begon met winnen, gevolgd door Anita. Dit bleef lang het beeld tot in de tweede ronde. Toen kwam Arjon, luid en duidelijk, opzetten en speelde hij zich naar de eerste plaats. Anita was en bleef nr 2, Christine werd derde en voor Marion restte de laatste plaats.


De Drakentafel was het toneel van de tweestrijd tussen Ilse en Ton. Tot en met de tweede ronde leek Ilse te winnen. Daarna maakte Ton met twee selfpicks een einde aan die droom en nam de leiding over. Chris maakte geen enkele Mahjong en leek hekkensluiter te worden, totdat ze de laatste drie spelletjes goed afsloot en daarmee Margreet van het laatste punt afhield.


Voorlopig staat Ton als klassementsleider in de boeken, met Ilse en Joy als runners op.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 april 2024

Deze avond waren er geen plaaggeesten aanwezig. Voor iedereen gold dus : May the Wong be with you. Aan de Windentafel was de Wong wel heel exclusief aanwezig voor Ilse. Joy, Margreet en Tara moesten h

25 maart 2024

Het was een onrustige competitieavond.... er was niet alleen Wong aanwezig maar er waarde een boosaardige Gui ( geest ) rond. Die Gui ging van de ene tafel naar de andere en zorgde overal voor een va

bottom of page