top of page
  • Rode Draak

8 april 2024

Deze avond waren er geen plaaggeesten aanwezig. Voor iedereen gold dus : May the Wong be with you.


Aan de Windentafel was de Wong wel heel exclusief aanwezig voor Ilse. Joy, Margreet en Tara moesten het toch een beetje met de restjes doen. Er werden 13 spellen gespeeld, waarvan 1 keer remise. 6 keer ging de winst naar Ilse en daarvan waren er 4 selfpicks. Speel daar maar tegen op. Dat lukte Joy nog het beste, Tara kreeg nog 1 punt en Margreet had het nakijken. Bijzonder is dat Ilse zich nu gekandideerd heeft voor de prijs voor het hoogste aantal Mahjongpunten. Met 518 MP staat ze nu aan kop.


De Drakentafel was het strijdtoneel van vooral Rik en Anita. Rik wil graag zijn eerste plaats behouden en liefst versterken. Anita wil natuurlijk stijgen op de erelijst. Het ging er niet alleen mahjong-technisch maar ook verbaal fel aan toe. De verschillen waren niet zo groot als aan de Windentafel, maar toch ging Anita meteen aan de leiding en stond die positie niet meer af. Voor Rik bleven 2 punten en voor Chris 1. Marion kreeg helaas nul.


Dan de Bloemen tafel. 3 spelers daar, waarvan Ton zijn plaats nr 1 op de ranglijst terug wilde hebben. Dat lukte hem uitstekend, van de 14 gespeelde spellen was de winst 8 keer voor hem waarvan 3 selfpicks. Christine moest nog erg haar best doen om niet van "Pierre" te verliezen, gelukkig won ze het laatste spelletje en ging ze toch met 1 punt naar huis. Voor Marga waren de 2 punten.


Voor de stand in de competitie betekent deze avond dat Rik en Ton weer van plaats gewisseld hebben en dat Anita een beetje dichterbij is gekomen. Het verschil tussen de nr 1 en de nr 3 is 4 punten, dus de strijd om de trofee ligt nog volledig open. Ilse volgt vlak daarachter, dus die is ook zeker niet kansloos.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

25 maart 2024

Het was een onrustige competitieavond.... er was niet alleen Wong aanwezig maar er waarde een boosaardige Gui ( geest ) rond. Die Gui ging van de ene tafel naar de andere en zorgde overal voor een va

11 maart 2024

De avond begon met rozen voor Ilse. Ze kreeg die van de mee-eters van vorige week maandag. Er waren 11 spelers op deze competitieavond aanwezig, bijna 3 volle tafels dus. Aan de Windentafel zaten Ilse

bottom of page