top of page
  • Rode Draak

ALV van de Mahjongbond

Op 16 maart vertrokken Ton en Chris richting IJsselstein om het Genootschap te vertegenwoordigen op de jaarvergadering van de Mahjongbond. Voor de gelegenheid hadden ze allebei het clubtenue aangetrokken.


De agenda was niet spectaculair, dus de vergadering zou niet al te lang moeten duren, dachten we. Toch liepen voor ons onbegrijpelijke discussies soms hoog op en werd er teruggegrepen op besluiten die al dan niet in 2018 waren genomen maar helaas nergens waren vastgelegd. Dat was wel een beetje de kern van de vergadering. Een Huishoudelijk Reglement wat in een verouderde versie op de website staat, Statuten die helemaal ontbreken. Discussie over wie welke bevoegdheid heeft. Een penningmeester die er al 6 jaar zit, herbenoemd wordt maar bij elke vraag zegt dat hij er geen verstand van heeft. Slaapverwekkend af en toe.


Dan toch nog maar een paar inhoudelijke punten:

  • er wordt onderzocht of aansluiting bij de NOC/NSF zin heeft. Voordeel zou zijn dat de bond dan professionele ondersteuning kan krijgen

  • de website van de bond gaat verder verbeterd worden

  • er wordt nagedacht over een debutanten toernooi

  • er wordt een plan gemaakt voor extra scholing eerst voor een aantal "top-spelers" later voor alle leden

  • het bestuur gaat binnen enkele maanden een beleidsplan schrijven voor de bond en daarin uitleggen hoe ze in 5 jaar naar 1000 leden willen komen. Nu zijn dat er ca 500


Verder nog op onze vraag hoe de aanmelding voor de scheidsrechter cursus was verlopen, werd geantwoord dat dit in de nieuwsbrief heeft gestaan en dat we die maar moeten lezen (!). Belangstellenden voor dit jaar kunnen zich opgeven bij de secretaris.

Voor de toernooigangers , het jubileum-bondstoernooi is verplaats van 7 naar 14 december. De datum voor het NK voor clubs moet overigens nog worden vastgesteld.

Wij kunnen eventueel zelf een toernooi organiseren, de datum moeten we overleggen met het bestuurslid dat over het wedstijdwezen gaat.


Zo werd het toch nog drie uur, maar.... we kregen wel een beker mee naar huis.




0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page