top of page
  • Ton van Eekeren

Maandagavond oefenetentje



Maandagavond 4 maart. De oefenavond die niet door kon gaan. Ten eerste had Ilse alle leden uitgenodigd voor een etentje bij Lesrestaurant Chapeau van het ROC. En dat kon alleen op die maandagavond. Ilse had nl. een gastles over whisky verzorgd bij het Roc en mocht als tegenprestatie daar met een gezelschap komen eten. In totaal hadden zeven leden zich daar voor aangemeld. Van de overige leden waren sommige verhinderd en anderen hadden helaas geen vervoer. Anita was nog niet helemaal hersteld en uiteindelijk waren er te weinig spelers om een tafel mee te vullen, waardoor de oefenavond dus in zijn geheel niet door ging.


Rond 17:45 waren Ton en Ilse al aanwezig om de overige leden op te vangen. Vanwege het mooie weer waren enkelen op de fiets gekomen en degenen die met de auto kwamen konden parkeren op het parkeerterrein van het ROC.


Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomd, werden de jassen aangenomen en werden we begeleid naar onze tafel. Deze was keurig gedekt en in de servetten stak het menu van de avond. Nadat iedereen van een drankje was voorzien werd het eerste gerecht, een amuse, opgediend. Deze amuse bestond uit een mousse van geitenkaas, vijgengel en soezenraster.


Het voorgerecht, begeleid door een witte wijn, was een zacht gegaarde zeeduivel, parelgort, radicchio, granny smith en vinaigrette met Parmaham. Marga die al eerder aangegeven dat zij liever geen vis eet, kreeg in plaats van de vis parmaham in het gerecht. De bordjes gingen alle leeg terug.


Het tussengerecht, een terrine van tomaat met pistache en gepofte knoflook, vinagrette van citroen en gedroogde tomaat kon ook ieders goedkeuring krijgen. En inmiddels waren sommigen van wit overgestapt op een rode wijn.


Tussen de gerechten door werd er natuurlijk volop over mahjong gesproken. Over de wedstrijden die waren geweest, die nog moesten komen en het verschil tussen recreanten en competiespelers. Ook werd de mening gedeeld dat er op de oefenavond er eigenlijk geen begeleiding was zoals min of meer was afgesproken. Rik en Ton zouden dat gaan oppakken en dus wat minder Riichi gaan spelen. Dat zullen we dus over twee weken gaan meemaken. Tenzij er andere wensen zijn.



Inmiddels was het tijd voor het hoofdgerecht. In opzet zou dit een gestoofde kalfswang moeten zijn, maar deze was bij inkoop niet voorradig en werd vervangen door, zoals onze tafeldame dat noemde, “runderellende”. De lende werd begeleid door daslook, raapsteel puree en geroosterde knolselderij met een saus van daslook. Nadat we aan het hoofdgerecht begonnen waren vroeg iemand nog of er al een foto was gemaakt. Niet dus, vandaar een deels aangetast hoofdgerecht… Terwijl iedereen van de maaltijd genoot kreeg de tafeldame nog wat tips van haar begeleider. Inmiddels was iedereen klaar en werd de tafel afgeruimd, ook de lege glazen werden meegenomen en werd het bestek klaargezet voor het dessert.


Tevens werd een dessertwijn aangeboden, die in een iets grotere hoeveelheid werd ingeschonken, dan normaal de bedoeling zou zijn. Het dessert bestond uit een Riz Condé, vanille sponscake, witte chocolade crème, witte chocolade schotsen en citroensorbet.


Het was een heel gezellig samenzijn met leuke gesprekken en de avond werd afgesloten met koffie (cappuccino, esspresso of gewoon) dat weer met enkele kleine lekkernijen werd begeleid. Kort samengevat: een gezellige en smakelijke avond.







1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page