top of page

Gedragspreekuur

Wanneer u een probleem met uw hond hebt, kunt u een afspraak met mij maken voor een consult. Ik kom dan bij u langs en wij bespreken dat uitgebreid wat het probleem is.

 

Om alvast wat informatie te krijgen over u en over uw hond, stuur ik u een vragenlijst die u voorafgaand aan de afspraak invult en aan mij terugstuurt.

 

Hierna kom ik bij u thuis om het specifieke probleem dat u met uw hond heeft te bespreken. Ik zal u daarbij vragen stellen over het gedrag van uw hond. Ik kijk naar het gedrag van de hond en wat hij mij daarmee vertelt. 

Vrijwel altijd neem ik een gedragstest af; ik kijk of de hond het probleemgedrag laat zien, hoe dat gedrag er dan uitziet en wat de omstandigheden zijn. De gedragstest vindt plaats bij u thuis of buiten bij u in de buurt en/of daar waar het probleem zich voordoet. Al dan niet met andere honden of andere mensen erbij. Of met wat er maar nodig is. 

Vervolgens geef ik u mijn diagnose en een advies en prognose voor oplossing of verbetering van het probleem. 

Tijdens dit eerste gesprek zal ik u bovendien alvast direct een paar belangrijke tips geven en zaken uitleggen.

_DSC0557_kopiëren.jpg

Hierna kunt u gaan werken aan oplossing van het probleem. Afhankelijk van de diagnose en het advies, kan ik speciaal voor uw hond een behandelplan opstellen. Ook kan het zijn dat ik u privélessen adviseer of dat ik u doorverwijs naar een hondenschool.

bottom of page