top of page

Wie is Anita Neve?

​Al vanaf mijn geboorte in 1968 in Amsterdam heb ik met honden te maken gehad. Met ze gespeeld, ze uitgelaten, als puber ze stiekem op mijn bed laten slapen, ze verwenst, als hoofdkussen gebruikt, ermee geknuffeld en gehuild als hun tijd gekomen was. Kortom, er een innige relatie mee opgebouwd. 

 

Door mijn eigen gezin en door mijn werk als communicatie-adviseur was er een tijd lang helaas geen plaats voor honden in mijn leven. Maar na een aantal jaren begon het hondenvirus toch weer te kriebelen en kwam Duitse Pinscher Indy in het gezin. Indy bleek iets minder van het type ongecompliceerde hond te zijn, dat ik uit mijn 

jeugd kende. Vooral door zijn karakter en zijn aparte wijze van communicatie met zijn omgeving, besloot ik mij verder in het fenomeen hond te verdiepen. Na elf jaar verkocht ik mijn goed lopende communicatie-adviesbureau en ging ik me full-time toeleggen op het bijstaan van eigenaren in het (her)opvoeden van hun honden. Sinds 2003 volg ik cursussen, workshops, seminars, congressen en opleidingen. Sinds 2006 ben ik professioneel in de kynologische wereld actief. 

​Van 2007 tot 2017 ben ik als instructeur en als examinator verbonden geweest aan de Martin Gaus Hondenscholen en aan de Martin Gaus Academie. Ik heb puppy(socialisatie)les, basistrainingen, vervolg- en ringtrainingen gegeven. Daarnaast schreef ik artikelen over hondengedrag. Tenslotte liep ik regelmatig agility parcoursen of ik bezocht ik een show met een van mijn eigen honden. Met mijn jongste hond heb ik jachttraining en praktijkspeuren gedaan.

Ik verzorg nog steeds consulten en aanschafspreekuren en lessen voor particuliere eigenaren. 

_DSC1556_kopiëren.jpg

Daarnaast ben ik mij echter ook gaan specialiseren als 

hondenfotograaf. Ook in die hoedanigheid help ik mensen verder. 

Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en erkend examinator. Ik volgde de opleiding tot Gecertificeerd Kynologisch Gedragstherapeut bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Klik hier voor mijn relevante diploma’s. Om mijn vakkennis op peil te houden, ben ik inschreven bij O&O, Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding onder lidmaatschap nummer 5981.

bottom of page