top of page

Privélessen

Uw hond en u moeten samen de spelregels leren. Dat geldt voor puppy's en voor volwassen honden. En dat vergt training. Ook als u  een specifiek probleem met uw hond hebt, zal dat in de meeste gevallen alleen opgelost kunnen worden door training. Training kost tijd en inzet. Een goede trainingssessie is afgestemd op de capaciteiten van uw hond en op uw eigen wensen en eisen. U moet leren zien wat uw hond u vertelt, uw hond moet leren begrijpen wat u hem vertelt. Een deskundige  begeleiding is hierbij onontbeerlijk! 

Helaas is Kynologisch Instructeur evenals Kynologisch Gedragstherapeut nog steeds geen beschermd beroep in Nederland. Iedereen met of zonder enige diploma’s of ervaring kan zich dus gedragstherapeut of instructeur noemen. Let er daarom altijd op of een gedragstherapeut, instructeur of trainer voldoende gediplomeerd en gecertificeerd is en of zij of hij een erkende opleiding heeft gevolgd. 

 

Trainen kan in een groep of trainen kan solitair. Sommige honden zijn, door hun aard, of door hun specifieke probleem nog niet toe aan trainen in een groep. Dan is privétraining de uitgelezen weg om uw hond toch de juiste vaardigheden aan te leren. Maar ook wanneer u slechts een specifiek onderdeel wilt trainen, of eenvoudigweg niet of niet op vastgestelde tijden naar de hondenschool kunt komen, is privétraining de oplossing. Bij een privétraining gaan we eerst kijken wat u de hond exact wilt leren of wat voor de hond nodig is. Ik neem een gedragstest af om te zien wat voor type hond u heeft. Vervolgens maak ik een lesplan dat exact daarop is afgestemd. Het aantal trainingssessies wordt in overleg met u bepaald.

 

Momenteel legt C.L.F. Hondentraining zich in Almere en omgeving uitsluitend toe op privétrainingen. Voor groepscursussen werk ik samen met diverse hondenscholen.

_DSC6875_kopiëren.jpg
bottom of page