top of page
  • Anita Neve

Ilse vijfde bij de Paarse Draak!

Afgelopen zaterdag namen Ton en Ilse deel aan het Paarse Draak toernooi in Vogelenzang. Ilse heeft daar bij de recreanten de vijfde plaats weten te behalen! Een fantastisch resultaat natuurlijk! Vanzelfsprekend bleef dit succes ook in het verslag van die NMB niet onvermeld. Van harte gefeliciteerd Ilse met deze mooie uitslag! Hieronder kan je lezen hoe dit haar gelukt is en hoe Ton het ervan af bracht.


- | - | - | - | -




Het Paarse Draak toernooi zaterdagmorgen, 13 april, over half acht op weg naar Vogelenzang. Erg mooi in deze tijd van het jaar met de bloeiende bollenvelden en de voorbereidingen voor de bloemencorso.


De ontvangst was allerhartelijkst met koffie en keuze uit veel lekkers, wat overigens de hele dag flink werd aangevuld. De keuzegadget was een paarse draak, hoe kon het ook anders, die verrassend genoeg een uitstekende match was met onze clubkleding. Over onze kleding kregen we veel leuke opmerkingen, en men had opgemerkt dat Almere tegenwoordig meer aan de toernooien deelneemt.



Het toernooi was gemoedelijk, uitstekend georganiseerd, en op een prima locatie. Intussen spelen we met mahjongers die we op andere toernooien ook al eens tegenover ons hebben gehad.

De eerste ronde was een uitdaging omdat we, Ton en Ilse, aan dezelfde tafel begonnen. De wong van Ilse deze week denderde nog even door ten koste van Ton. (4 - 0,5) De tweede ronde deed Ton het qua minipunten beter dan Ilse(43 - -4), maar wel allebei 2 tafelpunten. De lunch was uitstekend met broodjes kroket en ander beleg, maar je kon ook soep en fruit nemen. We konden gelukkig buiten zitten en zo toch nog even genieten van het mooie weer vandaag.


De derde ronde had Ilse weer de wong aan haar kant en kon weer 4 punten (73 minipunten) bijschrijven. Ton had wat tegenwind en kwam niet verder dan 1 tafelpunt (-27). Op dit moment stond Ilse derde in het algemeen klassement. Maar zou de wong nog langer duren? De laatste ronde werd voor allebei toch wel zwaar. De wong was aan het vervliegen, de winden gingen liggen en de draken lieten het afweten.


Aan de tafel van Ton moest de scheidsrechter nog een beslissing nemen over een foute mahjong. Er was een vervangende steen voor een als bloem aangeziene steen gepakt. Alleen was dat dus geen bloem, maar een teken vier. Er was verschil in interpretatie van het aantal strafpunten. Uiteindelijk besliste de scheidsrechter dat de overtredende speler de andere spelers ieder 10 strafpunten moest betalen. Uiteindelijk had dit 20 punten voor iedere speler moeten zijn, maar ja ook de scheidsrechters weten niet alles. Wel was de uitslag daardoor aan deze tafel anders dan het zou moeten zijn. Het leverde Ton wel extra minipunten op, maar voor de eindstand was dat niet genoeg om te knallen. Zowel Ton als Ilse sloten de laatste partij af met 1 mahjongpunt. (26 - -8).


De eindstand van het Paarse Draak toernooi was een vijfde plek voor Ilse en Ton op plaats dertig. Daarmee heeft Ilse de hoogst genoteerde ranking op een toernooi bij het genootschap dit jaar behaald. Het was een energieke dag, weer veel ervaring opgedaan en veel nieuwe mahjongvrienden gemaakt.







0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page